Indonesia: Jogja Istimewa

Jogja Jogja tetap istimewa

Istimewa negerinya istimewa orangnya

Jogja Jogja tetap istimewa

Jogja istimewa untuk Indonesia
Rungokno iki GATRA seko Ngayogyakarta

Negeri paling penak rasane koyo swargo

Ora peduli dunyo dadi neroko

Ning kene tansah edi peni lan mardiko
Tanah lahirkan tahta, TAHTA UNTUK RAKYAT

Di mana rajanya bersemi di Kalbu rakyat

Demikianlah singgasana bermartabat

Berdiri kokoh untuk mengayomi rakyat
Memayu hayuning bawono

Seko jaman perjuangan nganti merdeko

Jogja istimewa bukan hanya daerahnya

Tapi juga karena orang-orangnya
Tambur wis ditabuh, suling wis muni

Holopis kuntul baris ayo dadi siji

Bareng poro prajurit lan senopati

MUKTI utowo mati manunggal kawulo gusti
Menyerang tanpa pasukan

Menang tanpa merendahkan

Kesaktian tanpa ajianKekayaan tanpa kemewahan
Tenang bagai ombak gemuruh laksana merapi

Tradisi hidup di tengah modernisasi

Rakyatnya njajah deso milang kori

Nyebarake seni lan budhi pekerti
Elingo kabare Sri Sultan Hamengku Buwono Kaping IX

Sakduwur-duwure sinau kudune dhewe tetep wong jowo

Diumpamake kacang kang ora ninggalke lanjaran

Marang bumi sing nglairake dewe tansah kelingan
Ing ngarso sung tulodoIng madya mangun karso

Tut wuri handayaniHolopis kuntul baris ayo dadi siji
Sepi ing pamrih rame ing nggawe

Sejarah ning kene wis mbuktikake

Jogja istimewa bukan hanya tuk dirinya

Jogja istimewa untuk Indonesia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s